26 aug. 2009

Time goes by... so fast

1989



2009

19 aug. 2009

Elementul chimic........FEMEIA

1.DESCOPERITĂ: De mult timp de un chimist pe nume ADAM. Data descoperirii este necunoscută.

2. SIMBOL: Fm

3. APARIŢIA ÎN NATURĂ: peste tot atunci când nu o cauţi şi nicăieri
atunci când e căutată. De obicei, apare în locurile cu populaţie umană.

4. OBŢINERE: La început a fost preparată dintr-o coastă; cu timpul, însă, datorită evoluţiei, se prepară din greşeală. Cu toate că s-au întreprins multe încercări, o sinteză a acestui element nu a reuşit niciunui cercetător

5. GREUTATE ATOMICĂ: Se cunosc mai multi izotopi:
izotopul „şnur" ( 45 kg ),
izotopul „damă bine" ( 55 kg ),
izotopul „forme pline" ( 65 kg )
izotopul „batoză" ( 100 kg ).
Din cauza acestor izotopi, elementul nu are un loc bine stabilit în sistemul periodic al elementelor.

6. RĂSPÂNDIRE. Se găseşte în natură, în stare liberă sau în combinaţii.

7. PROPRIETĂŢI FIZICE: Suprafaţa este acoperită, în general, cu un strat de pudră. Se găseşte în patru stări de agregare:
stare amorfă (pana la 16 ani),
stare cristalină (16-35 de ani),
stare gelatinoasă (35-50 de ani) şi
stare uscată (peste 50 de ani).
Aflat în stările cristalină şi gelatinoasă, elementul fierbe la simplul contact, îngheaţă greu şi brusc se topeşte când este bine tratat. Dacă la început e dulce, odată cu trecerea timpului se acreşte, devine amar şi apoi otravă curată. Poate fi acru şi la tratări nepotrivite. Dacă e lovit, scoate sunete ascuţite.
Poate crea multe dureri de cap. Spectrele sunt de la blond, roşcat până la negru. Se dizolvă greu în lichide. Solubilă în acid sulfuric

8. PROPRIETĂŢI CHIMICE: Liber, atacă inima. Combinat,atacă ficatul şi
punga. Are o mare afinitate pentru metalele rare şi pietrele preţioase (mai ales combinaţii cubice cristaline ale carbonului) şi absoarbe usor, în cantităţi apreciabile, băuturi fine, prăjituri şi multe alte delicatese. Poate exploda instantaneu dacă activităţile planificate nu au loc. O reacţie violentă apare atunci când e lăsată în stare liberă. Este un foarte bun agent reducător al finanţelor bărbaţilor

9. ÎNTREBUINŢARE: Se întrebuintează mai ales în bucătării şi în dormitoare. Se mai foloseşte ca podoabă, pentru ridicarea nivelului şi, accidental, pentru înmulţire. (Caz în care se produce o creştere în volum, cu centre de distribuţie a laptelui.) Este folosit pentru a creşte efectul estetic al maşinilor sport.

10. METODE DE ANALIZĂ: Elementul în stare pură se înroşeşte dacă este descoperit sau văzut în starea sa naturală. Se înverzeşte în prezenţa unui izotop cu însuşiri mai bune.

11. ATENŢIE LA FOLOSIRE ! Fiind exploziv, elementul trebuie tratat cu multă atenţie şi delicateţe şi mânuit cu multă îndemânare. În caz contrar, este vai şi amar de cel care o manipulează. Nu se recomandă manipularea de către bărbaţii fără vigoare. Elementul „femeie" se serveşte gol şi trebuie agitat înainte de întrebuinţare. În stare cristalină şi gelatinoasă se poate utiliza atât la lumină, cât şi la întuneric. În alte stări, numai la întuneric. Este ilegal (deşi dorit) de a poseda mai mult de un izotop.


Suntem adevărate bombe cu ceas. :))

12 aug. 2009

Femeile şi poşetele lor

Un accesoriu nelipsit din casa oricărei fete este poşeta. Aceasă poşetă adăposteşte fel de fel de nimicuri de la chei, ruj şi oglinjoară, perie de păr, şerveţele, forfecuţă, telefon, agendă şi până la tot felul de patrupede care mai de care mai sfrijite şi minuscule. Chiar este nevoie de toate aceste lucruri? Uneori da, alteori nu. Cert este că toată această grămadă de "accesorii" îşi are şi ea un rost: să facă geanta să pară cât mai mare şi mai plină.
Termenii folosiţi de bărbaţi pentru a defini astfel de genţi sunt "paporniţă" sau pur şi simplu "sac", dar ei nu ştiu că pentru femei aceste poşete sunt bunuri absolut necesare pentru viaţa de zi cu zi.
În viziunea unui bărbat, definiţia poşetuţei este:


Ditamai tolba de 5 kilograme pe care ea o poartă cu o lejeritate herculeană, de care nu ai crede-o în stare când îţi spune pisicoasa "tati, nu mă ajuţi cu pâinea asta, că îmi rupe mâinile"; în respectivul sac fără fund se găsesc o sumedenie de dispozitive de neînţeles pentru noi, dar deosebit de utile pentru ele: medicamente pentru toate bolile pământului, oglinda de belit ochii în ea când deschizi din întâmplare sacul, gloss de buze, agendă goală, zece perechi de chei, inclusiv de la casa lu' bunica care s-a dărâmat în 79′, fiecare cu două brelocuri, multe pixe în caz că odată şi odată are chef de scris în agenda goală, portofeluri, telefonuri, cremă de mâini de zi şi noapte, cremă de picioare de zi şi noapte, cremă de corp de zi şi noapte, mini-trusa completă de machiaj, parfum, apă de toaletă şi deodorant, şerveţele umede şi uscate, colecţia de pişpirici primiţi de la colegele de servici, o pisică mică şi un clopoţel argintiu ca să aibă pisica mică cu ce se juca.

7 aug. 2009

Relax

De ceva timp nu prea mai am timp să mai postez pe blog. Cauzele: jobul şi oboseala.
Şi când vreau să mă apuc să scriu ceva, nu am inspiraţie. Am prins acum un moment să încerc să îmi revin. Sper să reuşesc.