7 iun. 2009

Viata de student

Multi dintre noi ne aducem aminte cu drag de anii de liceu, de chiulurile, absentele si nebuniile pe care le faceam. Toate astea au trecut demult si iata-ne acum la facultate. Ca student ai o libertate mai mare, dar tot nu scapi de invatat.

Se intampla de multe ori sa ramai fara bani cand ti-e lumea mai draga ca doar asa se zice: ,,Studentul roman e sarac”. Reusesti sa te imprumuti pana ajungi sa nu mai iesi din datorii (nu e neaparat cazul meu). Trecem peste asta si ajungem la examene. Sesiunea aduce cu ea mari batai de cap, nopti nedormite, stres, multa cafea, cola si ciocolata. Ajungi sa dormi doar 2-3 ore pe noapte sau chiar deloc. Se mai intampla sa te sune un prieten sau cineva cunoscut sa iesiti in oras sau la film si tu ii raspunzi: ,,Mda…as veni, dar stii…..eu invat ca maine am examen” . Dar toate acestea sunt uitate doar la gandul ca o sa ai un viitor, ca ajungi ceva in viata.

Cea mai tare viata de student este cea de camin. Aici esti printre altii de varsta ta, cu aceleasi aspiratii si asteptari. Chefurile in camin sunt ceva obisnuit si tin pana dimineata. Mai exista si ghinionul de a avea vecini mai ,,nesuferiti” care numai cand aud muzica, galagie suna la politie si te trezesti cu averstisment daca esti norocos sau chiar cu amenda pentru ca tulburi lumea.

Se mai intampla sa iti uiti abonamentul RATB si exact in ziua aia sa te prinda si controlul. Incerci sa te tocmesti cu ei, sa le explici ca l-ai uitat in incercarea de a scapa de amenda si de suprataxa. Nu ii poti convinge pe toti si esti nevoit sa platesti acea suprataxa de 50 lei. Poate ca acei 50 de lei sunt ultimii bani pe care ii mai ai in portofel si te gandesti: oare mai mananc azi? Si iar te imprumuti…
Dar toate trec si ajungi sa uiti de ele si te gandesti: astea sunt nimicuri; maine poate fi mai rau; ajungi la concluzia ca viata de student e frumoasa cu bucuriile si necazurile ei.

2 comentarii:

Razvan. spunea...

vreau si eu la camin... :( :-<

GiA spunea...

eu de-aia am preferat sa stau la camin decat in chirie :)

Trimiteți un comentariu